Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -15 septembrie 2013

“Îndurarea lui Dumnezeu este cea care salvează lumea, nu dreptatea umană”, a spus Sfântul Părinte Papa Francisc la începutul Rugăciunii Angelus din această duminică.

În centrul reflecţei Sfântului Părinte a fost Evanghelia zilei, cu trei parabole ale îndurării: parabola oii rătăcite, a drahmei pierdute şi a fiului risipitor. Aceste parabole, a spus Papa, vorbesc despre bucuria lui Dumnezeu. Bucuria lui Dumnezeu reprezintă iertarea!

Isus, a adăugat Papa, este îndurare, este iubire: este Dumnezeu făcut om. Fiecare dintre noi reprezintă acea oaie rătăcită, acea drahma pierdută; fiecare dintre noi este acel fiu care şi-a pierdut libertatea după idoli falşi, iluzii de fericire, pierzând totul. Dar Dumnezeu nu ne uită, Tatăl nu ne abandonează niciodată. Este un Tată răbdător, ne aşteaptă întotdeauna. Când ne întoarcem la El, ne primeşte ca pe nişte fii, în casa Sa, pentru că nu se opreşte niciodată, nici măcar o clipă, să ne aştepte cu iubire. Inima Lui este în sărbătoare pentru fiecare fiu care se întoarce. Este în sărbătoare pentru că este bucurie! Dumnezeu are această bucurie, atunci când unul dintre noi, păcătos, vine la El şi cere iertare.

După Rugăciunea Angelus, Papa a reamintit că ieri în Argentina a fost proclamat Fericit José Gabriel Brochero (1800-1900), un preot exemplar din dioceza de Cordoba.

De asemenea a amintit că asăzi, la Torino se încheie Săptămâna Socială a Catolicilor Italieni, cu tema : Familia, speranţă şi viitor pentru societa