Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -15 decembrie 2013

Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -15 decembrie 2013

“Biserica nu este un refugiu pentru persoanele triste, Biserica este casa bucuriei”, a spus Sfântul Părinte în cadrul Rugăciunii Angelus de astăzi, din Piaţa Sfântul Petru, în cea de-a treia duminică din Advent. Sfântul Părinte i-a salutat în mod special pe copiii care au venit, conform unei tradiţii locale, să ceară binecuvântarea Papei asupra micilor statui ale Pruncului Isus, care apoi vor fi aşezate în ieslea de Crăciun.

Duminica a treia din Advent este supranumită în Biserica Latină: “Gaudete!”, “Bucuraţi-vă!”

Dar bucuria Evangheliei, a continuat Sfântul Părinte, nu este o bucurie oarecare. Ea îşi găseşte motivaţia în faptul de a ştii să fim primiţi şi iubiţi de Dumnezeu, care vine să ne salveze şi să ne ofere ajutor, mai ales celor “rătăciţi cu inima”. Venirea Sa în mijlocul nostru întăreşte, încurajează, face să tresalte de bucurie pustiul şi stepa, adică viaţa noastră când devine uscată. Viaţa noastră devine uscată, atunci când nu este alimentată de apa Cuvântului lui Dumnezeu şi a Spiritului Său de iubire.

Cu toate acestea, nu ne este îngăduit să fim slabi în faţa greutăţilor şi slăbiciunilor noastre. Suntem îndemnaţi să ne întărim mâinile şi genunchii, să avem curaj şi să nu ne temem, pentru că “Dumnezeu îşi arată întotdeauna măreţia îndurării Sale”.