Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -10 noiembrie 2013

“Viaţa veşnică este o altă viaţă, într-o altă dimensiune. Cei înviaţi vor fi precum îngerii, vor trăi într-o altă stare, pe care acum nu o putem experimenta şi nici măcar imagina”; reprezintă cuvintele Sfântului Părinte din cadrul rugăciunii Angelus de astăzi. Papa a făcut referire la Evanghelia duminicii din ritul latin, unde Isus le răspunde saducheilor care ridiculizau credinţa în învierea morţilor: “Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morţilor, ci al viilor, căci toţi trăiesc în El” (Lc 20, 38).

Aceasta este legătura decisivă, alianţa fundamentală, alianţa cu Isus: El însuşi este Alianţa. El însuşi este Viaţa şi Învierea, pentru că prin iubirea Sa răstignită a învins moartea. Viaţa pe care Dumnezeu o pregăteşte pentru noi nu este o simplă înfrumuseţare a acestei vieţi: ea depăşeşte imaginaţia noastră, pentru că Dumnezeu ne uimeşte mereu cu iubirea şi cu milostivirea Sa.

Prin urmare, a continuat Sfântul Părinte: “Viaţa veşnică este viaţa care luminează şi dă speranţă vieţii pământeşti a fiecăruia dintre noi. Dacă privim numai cu ochi omeneşti, tindem să afirmăm că drumul omului merge de la viaţă spre moarte. Isus răstoarnă această perspectivă, spunând că pelerinajul nostru merge de la moarte spre viaţă, la viaţa deplină.

După recitarea rugăciunii Angelus, Sfântul Părinte Papa Francisc a lansat un puternic apel la solidaritate pentru populaţia statului Filipine, lovită puternic de taifunul Hayian-Yolanda. De asemenea, a amintit de beatificarea călugăriţei Maria Tereza Bonzel, care a avut loc astăzi la Paderborn (Germania).