Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte 09 noiembrie 2014

În cadrul rugăciunii Angelus, și în prezența a mii de pelerini, Sfântul Părinte Papa Francisc a prezentat o reflecție asupra sărbătorii sfințirii Bazilicii din Lateran, sărbătoare celebrată în Biserică, subliniind semnificația spirituală acestei sărbători în unitatea pe care o reprezintă această Bazilică pentru toate comunitățile creștine, ca și scaun al Episcopului de Roma. Pentru a construi o Biserică avem nevoie de cărămizi, dar și de un suflet, pentru ca acele cărămizi să prindă viață în viețile creștinilor și să devină „pietre vii”.

Biserica, a spus Papa, este chemată să fie în lume comunitatea care, înrădăcinată în Cristos prin Botez, să mărturisească cu umilință și cu curaj credința în El, mărturisindu-o în iubire.

După rugăciunea Angelus, Sfântul Părinte Francisc, făcând referire la împlinirea a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului (9 noiembrie 1989), a subliniat rolul important pe care l-a avut Sfântul Ioan Paul al II-lea la acest eveniment istoric. De asemenea, a făcut un apel la toți oamenii binevoitori ca prin rugăciune și prin răspândirea unei culturi a întâlnirii să se ajungă la căderea tuturor zidurilor care încă mai despart omenirea, deoarece umanitatea are nevoie de punți și nu de ziduri.

 

sursa: news.va