Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -08 septembrie 2013

“Mergem înainte cu rugăciunile şi cu operele de pace şi ne rugăm pentru ca mai ales în Siria să înceteze imediat violenţa şi devastările”, reprezintă cuvintele Sfântului Părinte la începutul Rugăciunii Angelus de astăzi, din Piaţa Sfântul Petru.

Apoi, Sfântul Părinte a făcut apel la conştiinţa creştinilor, a necreştinilor, a oamenilor şi femeilor de bună voinţă  să aleagă cu determinare „logica slujirii” şi să nu urmeze alte interese decât pacea şi binele comun. “Vă îndemn să continuaţi rugăciunile pentru a  înceta cât mai curând violenţa şi devastările în Siria şi să se lucreze cu reînnoită angajare în favoarea unei soluţionări juste a conflictului fratricid”.

De asemenea, Papa Francisc s-a oprit la ţările din Orientul Mijlociu, menţionându-le aproape pe fiecare. S-a rugat pentru Liban, pentru Irak, pentru Egipt, pentru pace între israelieni şi palestinieni.

La sfârşitul Rugăciunii Angelus, Sfântul Părinte a reamintit de beatificarea Mariei Bolognesi, care a avut loc sâmbătă la Rovigo. Maria Bolognesi şi-a dedicat viaţa slujirii celorlalţi, mai ales a celor săraci şi bolnavi, suportând cumplite suferinţe în profundă uniune cu pătimirea lui Cristos.