Reculegere de pregătire la sărbătoarea Învierii Domnului cu P. Rinaldo Iacopino

Sâmbătă 18 martie studenții colegiului au avut posibilitatea să-și dedice timpul pentru a se pregăti sufletește pentru a trăi bine sărbătoarea Învierii Domnului. În acest parcurs au fost ajutați de p. Rinaldo Iacopino, spiritualul Colegiului.
Prima meditație, de la celebrarea Dumnezeieștii Liturghii, a pornit de la episodul evangheliei zilei, vindecarea unui surdomut. Plecând de la locul în care are loc vindecarea, Galileea, regiune păgână, a fost adresată chemarea de a conștientiza că nu apartenența la un popor sau vreunui rol ne deschide sau ne garanteaza drumul spre Dumnezeu ci raportul personal constant. Conștientizarea stării de boală pe care e purtăm împreună cu omenirea dupa căderea protopărinților Adam și Eva va ajuta vindecarea din căderi. A fost aprofundată valoarea ascultării care e diferită de simpla auzire și importanța folosirii cuvântului de laudă și de mulțumire lui Dumnezeu pentru ceea ce pune pe cărarea vieții.
Conferința ținută după amiază a avut ca temă rugăciunea ca mijloc de refacere a ascultării glasului dumnezeiesc, întoarcerea la rugăciune, timpul rugăciunii, transformarea vieții în rugăciune.
Conferința a fost pregătită pentru timpul de Post pe care îl traversăm dincolo de conferințele săptămânale pe care p. Rinaldo le ține studenților colegiului.