PS Claudiu și seminariștii de la Blaj, la Congregația pentru Bisericile Orientale

PS Claudiu și seminariștii de la Blaj, la Congregația pentru Bisericile Orientale

Astăzi, 7 aprilie, Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, împreună cu studenții seminariști de la Blaj au fost primiți într-o audiență de către Eminența Sa Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale. Aceștia au fost însoțiți de către Rectorul Colegiului Pontifical Pio Romeno, Pr. Gabriel Buboi, de Rectorul Seminarului Arhiepiscopal Major de la Blaj, Pr. Florian Guțiu, și de către Pr. prof. William Bleiziffer.

(AICI GALERIE FOTO)

La începutul audienței, Preasfinția Sa Claudiu a transmis salutul și urările Preafericirii Sale Cardinal Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii noastre, amintind totodată și importanța acestui pelerinaj al seminariștilor blăjeni în Cetatea Eternă, într-un moment aniversar pentru cea mai prestigioasă instituție greco-catolică din Roma, Colegiul Pio Romeno. Nu în ultimul rând, Preasfinția Sa a ținut să mulțumească Congregației pentru Bisericile Orientale pentru efortul depus în susținerea pregătirii viitorilor clerici ai Bisericii Greco-Catolice din România, care studiază la Universitățile Pontificale din Urbe.

A urmat apoi cuvântul Cardinalului Leonardo Sandri, prin care și-a exprimat considerația față de Preafericirea Sa Cardinal Lucian, păstorul și capul Bisericii Greco-Catolice din România.

Referindu-se la pelerinajul seminariștilor blăjeni la Sfântul Scaun al lui Petru, prelatul a lăudat această inițiativă, care exprimă în primul rând o „dorință reînnoită de a fi credincioși slujirii preoțești”. Le-a vorbit apoi seminariștilor despre cele patru dimensiuni importante ale formării, enunțate și de către Papa Francisc: viața spirituală, formare academică, formare comunitară și formare apostolică.

La sfârșitul întâlnirii, Rectorul Seminarului Arhiepiscopal Major de la Blaj, i-a dăruit Cardinalului Sandri o icoană a Fecioarei Maria, iar seminariștii, în amintirea faptului că în acest an Eminența Sa aniversează 50 de ani de preoție, i-au cântat „La mulți ani!”.

Biroul Arhieparhial de Presă

Sursa: e-communio.ro