Liturghie Arhierească la Colegiul Pontifical Pio Romeno

Liturghie Arhierească la Colegiul Pontifical Pio Romeno

În data de 17 octombrie, Colegiul Pontifical Pio Romeno s-a bucurat de vizita Preasfinției Sale Mons. Maurizio Malvestiti, episcop de curând hirotonit în Bazilica Sfântul Petru din Roma, pentru dieceza de Lodi.

La invitația Părintelui Rector al Colegiului Pio Romeno din Urbe, Gabriel Buboi, Preasfinția Sa a celebrat Sfânta Liturghie în ritul latin în biserica colegiului. De asemenea, pe lângă rectorul, vicerectorul și spiritualul colegiului au mai concelebrat și alți preoți de rit bizantin, caldeu și latin, care locuiesc în colegiu.

În cuvântul său de învățătură, Preasfinția Sa Maurizio Malvestiti a subliniat imensa bucurie pe care o avem în comuniunea cu Cristos, și ne-a îndemnat ca urmând exemplul Sfântului Ignațiu de Antiohia, Sfântul zilei în calendarul latin, să ne încredințăm viața lui Cristos, să nu ne pierdem niciodată speranța, iar prin intermediul rugăciunii, al studiului și al preseverenței să devenim o pâine curată și să fim întotdeauna în slujba credincioșilor. Apoi, și-a exprimat recunoștiința față de Colegiul Pio Romeno, mulțumindu-ne pentru faptul că i-am fost aproape într-o etapă foarte importantă a vieții sale, și totodată ne-a asigurat de rugăciunile sale.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Părintele Rector i-a mulțumit Preasfințitului Maurizio Malvestiti pentru că a acceptat invitația de a veni la Colegiul Pio Romeno, locul în care trăiesc două comunități ale unor biserici martire: Biserica Greco-Catolică din România, martiră în perioada regimului comunist și Bisericile din Orientul Mijlociu care în aceaste zile trec printr-o perioadă de suferință, comunități care împreună pot găsi forța și fidelitatea pentru a merge mai departe.

Ursu Liviu