Conferinţa spirituală a P. Jeremy Driscoll

 

În seara zilei de 29 aprilie 2013 la Colegiul nostru Pio Romeno a avut loc o conferinţă susţinută de către Părintele Jeremy Driscoll OSB, profesor al universităţii Sfântul Anselm din Roma, cu tema: Învierea Domnului. Conferinţa a debutat cu un moment de rugăciune urmat de cuvântul de bun venit adresat de către Părintele Rector Gabriel Buboi, părintelui conferenţiar.IMG-20130429-00166 (1)

S-au pus în evidenţă câteva pasaje biblice prin care s-a încercat pătrunderea a ceea ce înseamnă „Învierea Domnului” în viaţa creştinului de astăzi şi ce a însemnat pentru apostoli această experienţă concretă. Punctul de pornire a fost cuvântarea lui Petru din Fapte 2,23-24 unde Petru mărturiseşte experienţa avută de el cu Cristos şi confruntă acestă experienţă cu poporul, punându-l în faţa unei realităţi: „pe omul acesta, dat în mâinile voastre, după sfatul hotărât şi după ştiinţa mai dinainte a lui Dumnezeu, voi L-aţi răstignit, şi L-aţi omorât prin mâna celor fără de lege. Dar Dumnezeu L-a înviat, deslegându-i legăturile morţii

Ceea ce îi face pe apostoli să fie curajoşi şi plini de zel în a-l anunţa cu atâta ardoare pe Cristos este tocmai credinţa în înviere. Trei intrebari au calauzit prezentarea Cine este Dumnezeu, Cine este Cristos, Care este misiunea Apostolilor si implicit a urmasilor lor astazi, cu raspunsul biblic: odata ce l-am cunoscut pe Dumnezeu care a facut lucruri minunate inviindu-L pe Isus din morti, vai mie daca nu voi predica Vestea cea buna! (cf. 1 Cor 9,16)

Conferinţa face parte dintr-o serie de trei conferinţe susţinute de Părintele benedictin: prima a fost în timpul postului mare, a doua în perioada pascală, iar ultima va avea loc în data de 13 mai 2013.