Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma se roagă pentru unitatea creştinilor

Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma se roagă pentru unitatea creştinilor

În timpul Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, studenţii şi preoţii Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma se roagă pentru unitatea creştinilor împreună cu diferite comunităţi din Roma.

Primul moment de rugăciune a fost duminică, 19 ianuarie 2014, când s-a celebrat Sfânta Liturghie în Parohia San Giuda e San Simone din Roma.

Liturghia a fost celebrată de Pr. Alin Cîndea în limba italiană, răspunsurile fiind date în limba română de corul studenților teologi condus de maestrul Andrei Roman.

În cuvântul de început, Don Luigi, parohul Parohiei San Giuda e San Simone şi-a mărturisit afinitatea pe care o are faţă de ritul bizantin, atrăgând atenţia asupra bogăţiei de sens şi asupra trăirii profunde care se regăseşte în rugăciunea de rit oriental.

Pr. Alin Cîndea în predica sa a subliniat importanța rugăciunii și a dorinței de unitate pe care toți creștinii trebuie să o aibă. ”În această săptămână de rugăciune pentru unitatea creștinilor să ne întoarcem la picioarele lui Isus în fiecare zi și să ne lăsăm reînnoiţi de Spiritul Său, de Spiritul Sfânt.” (…)  ”Să nu fie doar diversele legi sau noile forme de persecuție ale zilelor noastre, care într-un mod sau altul îi determină pe creștini să se adune laolaltă, ci voința de a împlini dorința arzătoare a lui Isus, exprimată în capitolul 17 al Evangheliei de la Ioan: ca toți să fie una”, a concluzionat preotul.

În zilele următoare vor avea loc și alte momente de rugăciune pentru unitate. Pe 24 ianuarie la Bazilica Sfânta Maria in Via Lata se va Celebra Sfânta Liturghie, iar seara va avea loc un moment de rugăciune împreună cu comunitatea ortodoxă română și cea a credincioșilor romano-catolici români.

AMC

Sursa: www.e-communio.ro