Celebrări în săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor

Celebrări în săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor
În fiecare an între 18 și 25 ianuarie se dedică timp pentru rugăciuni în favoarea unității Bisericii lui Cristos care și-a exprimat dorința „ca toți să fie Una pentru ca lumea să creadă”.
Studenții colegiului împreună cu părintele rector și părintele vice-rector au celebrat în acest timp de har două Dumnezeiești Liturghii: prima în 20 ianuarie, la biserica sfânta Maria în via Lata, loc devenit tradițional pentru celebrarea în diferite rituri în octava de rugăciune și o a doua celebrare în parohia sf. Antonio și Hanibal Maria, în seara zilei de 23 ianuarie.
Între comunitățile de limbă română din Roma s-a celebrat în 24 ianuarie ziua de rugăciune pentru unitatea creștinilor amintindu-se și de ziua Unirii celei mici. Celebrarea a fost organizată într-o parohie ortodoxă din Roma și au luat parte Preasfinția Sa Siluan, episcop ortodox, Excelența Sa Gabriela Dancău ambasador al României în Italia, Excelența Sa Ambasadorul Republicii Moldova în Italia, Doamna Adina Lovin, însărcinat cu afaceri al Ambasadei României pe lângă sf. Scaun, Rev. P. Isidor Iacovici de la comunitatea romano-catolică. Din partea Colegiului a participat Rev. P. Gabriel Buboi.