Audienţa Generală a Sfântului Părinte -29 mai 2013

În ciuda ploii, şi în această zi de miercuri au fost prezenţi la audienţa Sfântului Părinte peste o sută de mii de credincioşi. Papa a început audienţa generală felicitându-i pe cei prezenţi pentru curajul de care au dat dovada.images

De astăzi, Sfântul Părinte a început o serie de cateheze despre misterul Bisericii, mister pe care toţi îl trăim şi din care facem parte, evidenţiindu-le cu ajutorul expresilor prezente în documentele Conciliului Vatican II. Astăzi, Papa a vorbit despre “Biserica – familie a lui Dumnezeu”. Proiectul lui Dumnezeu este acela de a face din noi toţi familia fiilor săi, în care fiecare să Îl simtă aproape şi să se simtă iubit de El. În acest mare proiect, în care îşi găseşte originea Biserica, care nu este o organizaţie născută dintr-un acord al unor persoane, este opera lui Dumnezeu. Biserica ia fiinţă din dorinţa lui Dumnezeu de a chema pe toţi oamenii la comuniune cu el.

La sfarşitul audienţei, Papa a reamintit că mâine, 30 mai la ora 19.00, cu ocazia Sărbatorii Corpus Domini în ritul latin, se va celebra Sfânta Liturghie la Bazilica San Giovanni in Laterano, urmată de o  procesiune solemnă până la Bazilica Santa Maria Maggiore. De asemenea a adresat o invitaţie tuturor creştinilor din Roma şi pelerinilor de a se uni în acest act de profundă credinţă, bazat pe Euharistie, care constituie cea mai preţioasă comoară a Bisericii şi a umanităţii.