Audiența Generală a Sfântului Părinte 22 octombrie 2014

În această dimineață, înainte de audiența generală, Sfântul Părinte Papa Francisc i-a primit în audiență pe jucătorii și managerii clubului de fotbal Bayern Munchen.

Tema audienței generale de astăzi din Piața Sfântul Petru a fost: „Biserica, Trupul lui Cristos”. Când se dorește evidențierea modului prin care elementele care compun o realitate sunt stâns unite între ele și formează un element unic, a spus Papa, se folosește adesea imaginea trupului. Începând cu Sfântul Apostol Pavel, această expresie a fost aplicată Bisericii și a fost recunoscută ca cea mai profundă și mai frumoasă trăsătură distinctivă.

Biserica este o capodoperă a Spiritului care insuflă în fiecare viața nouă a celui Înviat. Dar, a continuat Papa, Biserica nu este doar un trup edificat în Spirit Sfânt: Biserica este trupul lui Cristos! Și acesta nu este doar un fel de a spune: chiar suntem trupul lui Cristos. Acesta este marele dar pe care îl primim în ziua Botezului. Prin Taina Botezului, Cristos ne face să fim ai săi, primindu-ne în inima misterului crucii, taina supremă a iubirii Sale pentru noi, pentru a ne face să înviem îmreună cu El, asemenea unor noi creaturi. În acest fel naște Biserica și în acest fel se recunoaște ca fiind trup al lui Cristos. Botezul constituie o adevărată renaștere, care ne regenerează în Cristos, făcându-ne parte din El și unindu-ne între noi într-un mod intim, ca membre ale aceluiași trup, al cărui cap este Cristos (cf. Rom 12,5; 1 Cor 12, 12-13).

La sfârșitul audienței generale, Papa i-a salutat în special pe pelerinii polonezi, amintind și de comemorarea celebrării liturgice a Sfântului Ioan Paul al II-lea.

sursa: news.va