Audienţa Generală a Sfântului Părinte -12 iunie 2013

Biserica îşi deschide porţile, astfel încât toţi să se simtă iubiţi şi iertaţi, iar cei îndepărtaţi să fie întâmpinaţi cu dragoste şi respect , reprezintă mesajul adresat de Sfântul Părinte Papa Francisc în cadrul audienţei generale din această dimineaţă din Piaţa Sfântul Petru, în timpul căreia a explicat şi definiţia dată de Conciliu despre Biserică ca şi „Popor al lui Dumnezeu”.

„Poporul lui Dumnezeu” cu porţile deschise către lume, care prin lege împărtăşeşte iubirea creştină, respectă, iartă şi încurajează. La aceasta se refereau Părinţii Conciliari când au afirmat că Biserica este „Poporul lui Dumnezeu”.

Iubirea este cuvântul cheie „iubirea lui Dumnezeu şi a aproapelui”. Nu este un sentimentalism steril sau ceva vag. Reprezintă recunoaşterea lui Dumnezeu ca şi unicul Domn al vieţii şi în acelaşi timp acceptarea celorlalţi ca şi fraţi adevăraţi, trecând peste diviziuni, rivalităţi, neînţelegeri şi egoism.

Trebuie să-i cerem Domnului să ne facă să înţelegem bine această lege a iubirii, pentru că dacă privim în lume vedem multe conflicte între creştini din cauza invidiei şi a geloziei.

Apoi Papa Francisc a continuat: „Răul există, Diavolul acţionează, dar spun cu voce tare: Dumnezeu este mai puternic! Este mai puternic deoarece El este Domnul, este unicul Domn”!

Îndemnul pe care Sfântul Părinte ni l-a transmis este ca astăzi să ne rugăm pentru cei care ne-au supărat sau pentru cei care ne sunt antipatici, aceasta reprezentând un pas important în această lege a iubirii.